www.Optic-Com.eu

Optic-Com => IT Новини => Темата е започната от: ivoslavev в August 01, 2009, 10:39:41 pmТитла: Китайците с интернет повече от населението на САЩ
Публикувано от: ivoslavev в August 01, 2009, 10:39:41 pm
Броят на хората, ползващи интернет в Китай, достигна рекордното равнище от 338 милиона души в края на първото полугодие на 2009 г., надхвърляйки по размер цялото население на САЩ, съобщава агенция Синхуа, позовавайки се на министерството на промишлеността и информационните технологии на страната.

Около 95% от градовете и селищата имат високоскоростен достъп до световната мрежа, а жителите на 92,5% от китайските села имат възможност да се включат към интернет чрез телефонна линия. Броят на ползващите широколентен интернет е нараснал с 10 милиона за първото полугодие на текущата година до 93,5 милиона души.

Според данните на министерството, мнозинството китайци използват световната мрежа за четене на новини, участие в социални мрежи и забавления. През първите шест месеца на годината е нараснала и популярността на онлайн покупките.

Следващият етап в развитието на информационно-телекомуникационния сектор на Китай ще бъде усвояването на обширния пазар на селските райони, отбелязва РИА "Новости".

Трите китайски телекомуникационни гиганта - China Telecom, China Mobile и China Unicom планират да инвестират най-малко 280 милиарда юана , или 40,9 милиарда долара, в подобряването на работата на системата 3G.