www.Optic-Com.eu

Проблеми => район Хаджи Димитър => Темата е започната от: methtical в December 13, 2008, 08:42:00 pmТитла: Нужна ми е информация
Публикувано от: methtical в December 13, 2008, 08:42:00 pm
Здравейте. От доста време насам има някакво много голямо разминаване в скоростите ми. Попринцип съм на тарифа 22 лв и до колкото знам скоростта ми на даунлоу и ъплоуд трябва да са 1 към 1. Е да обаче посмъртно не мога да вдигна повече от 500кб/с. В случая съм запознат как да разбера дали има загуби на пакети и подобни неща. Истината е, че съм си пускал програмки с които шервам информация (FTP или HTTP) използвайки личния си компютър през Remote Desktop. След като споделя тази информация по някой от двата начина, компютъра на който седя не успява да вдигне повече от 500кб/с даунлоуд. В същото това реме обаче, на компютъра ми освен тази програма друго не върви. Направих справка с един бърз пинг към домашния компютър и той ми върна резултат от 100% получени пакети, като най-големия пинг бе от рода на 20мс. Защо ъплоуд скоростта ми е толкова зле? Имайте предвид, че не пипам компютър за първи път в живота си. Всъщност, интензивно се занимавам с компютри и давам 101% гаранция, че системата е изрядна! Ще се радвам ако по някакъв начин някое компетентно лице се свърже с мен за да обясня по-точно от къде идват притесненията ми и да разберем какво ще бъде решението на проблема ми! Весело посрещане на празниците!

Поздрави,
Сашо


Титла: Re: Нужна ми е информация
Публикувано от: methtical в December 18, 2008, 08:34:07 pm
След като явно форума не се следи особено, ще пусна и 2-3 снимки. След мъничко ще пусна и програмка с файл около 350мб към моя компютър без ограничения в скоростта, за да може всеки да види с колко тегли от мен. Теоритично би трябвало да има поне 2мб/с.


EDIT:
http://sandukanec.homeip.net:8080  Това е и линка на който можете да проверите сами с колко теглите от мен ;)


Титла: Re: Нужна ми е информация
Публикувано от: slatina в December 22, 2008, 07:37:38 pm
Този линк не работи.


Титла: Re: Нужна ми е информация
Публикувано от: methtical в January 03, 2009, 03:08:06 pm
Вече работи  ;D


Титла: Re: Нужна ми е информация
Публикувано от: roadrunner в January 03, 2009, 04:47:51 pm
явно работи избирателно !
в момента също го няма


Титла: Re: Нужна ми е информация
Публикувано от: methtical в January 08, 2009, 08:14:37 pm
Добре, линка в момента работи, но вие все го уцелвате я след рестарт, я след спиране на тока (снощи спря). Това, което днес обаче ми направи впечатление беше, че сутринта към 9:30, когато тече промоцията за увеличен трафик скоростта ми на ъплоуд скочни на толкова, колкото се очаква да бъде по всяко време на денонощието. Т.е. пращах със скорост от 2мб/с и се покачваше. Явно шейпъра, който отговаря за скоростите на моя акаунт нещо не ми дава това, което трябва. Интересното е, че поведението на даунлоуд е аналогично с това на ъплоуд, т.е. плащам за 3.2мб/с бг пийринг и когато свалям между 10:00 и 1:00 без значение http или торент скороста стига 3.2мб/с и ни нагоре, ни надоле. По същия начин се получава и с ъплоуда, но той удря 490-500кб/с и отново така: нито надолу, нито нагоре. Чудесен пример, че свързаноста ми с интернет е без загуби, защото иначе скоростите щяха да варират в прилично големи граници.

EDIT:
Ето ви още една снимка. Към този човек пращам редовно. Oт него смуча със 3мб/с, той дърпа с толкова от сайтове, аз като му пращам пълен лом всичко.

EDIT2:
Както и да е, вече не работи линка. Така или иначе никой не го гледа форума. Прощавайте, че Ви занимавах с "глупостите" си.